Arjen Robben toch niet in actie tegen PEC Zwolle

Arjen Robben staat komende vrijdag toch niet op het veld tegen PEC Zwolle. FC Groningen-trainer Danny Buijs liet eerder deze week weten de hoop te hebben dat zijn sterspeler kon spelen, maar er wordt geen enkel risico genomen met Robben. 

"Arjen heeft de afgelopen week in zijn trainingsprogramma de grenzen opgezocht en het randje aangetikt. De inspanningen die hij de afgelopen week heeft verricht, hebben geleid tot wat lichte fysieke klachten in de vorm van spierpijn en stijfheid. Heel logisch voor een speler van zijn leeftijd en die een jaar lang niet heeft gespeeld, maar voor ons wel een reden om geen enkel risico hierin te nemen", laat Buijs in een reactie weten.

Groter doel

Robben heeft een blessuregevoelig verleden en spelen in de Eredivisie geniet de prioriteit. "We herhalen wat we al eerder hebben gezegd; er is een groter doel. Wij willen Arjen zo optimaal mogelijk fit krijgen en houden voor de competitie. Als hij komend seizoen in zoveel mogelijk wedstrijden een rol voor ons kan spelen, zijn we tevreden. Dat is waarop we ons richten", aldus de oefenmeester. 

Verzoek Robben

Het was ook op verzoek van Robben zelf om de wedstrijd te laten schieten. "Ik wil nog fitter worden, voordat ik aan wedstrijden begin. Ik heb een hele goede trainingsweek gehad, waarbij ik dingen honderd procent heb kunnen doen. Ik sta er echt heel goed voor, maar een wedstrijd spelen is toch totaal iets anders dan trainingen. Na een jaar lang niet gevoetbald te hebben, is het logisch dat je klachten krijgt. Dat hoort bij de inspanningen die je levert."

"Het lijf reageert op trainingen, je lichaam moet hieraan weer wennen. Dat gaat goed, maar ik vond het nog onvoldoende om in wedstrijdverband in actie te komen. Ik wil zelf ook voor de volle honderd procent het goede gevoel hebben dat ik klaar ben voor wedstrijden. Daarvoor wil ik eerst nog meer groepstrainingen afwerken", voegt Robben tot slot toe. 

Live op TV Oost

De oefenwedstrijd tussen FC Groningen en PEC Zwolle is vrijdagavond vanaf 19.00 uur live te zien op TV Oost en op ons YouTube-kanaal.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: