Agenten belaagd en bespuugd door man met broodmes in Hengelo

Een 56-jarige man uit Enschede heeft gisteren agenten met een broodmes bedreigd. Ook bespuugde hij hen en riep hij 'corona, corona'. Met behulp van pepperspray heeft de politie de man kunnen aanhouden.

Rond kwart voor zeven ontving de politie een melding van een man die mensen zou lastigvallen en uitschelden voor het UWV-kantoor aan de Prinses Beatrixstraat. Ook zou hij spullen vernielen.

Toen een motoragent ter plaatse kwam, zag hij in eerste instantie niemand die aan het signalement van de man voldeed. Totdat deze ineens uit de bosjes tevoorschijn kwam. Met een groot broodmes in zijn hand rende hij op de motoragent af, waarbij hij dreigende taal schreeuwde. Daarop schakelde de agent versterking in.

Pepperspray

Na de komst van meerdere agenten bleef de man schreeuwen en dreigen. Uiteindelijk gooide de Enschedeër het mes van zich af en probeerde hij te vluchten. Dit werd hem belet door de agenten. Omdat onduidelijk was of de man nog meer wapens bij zich had, werd bij zijn aanhouding pepperspray gebruikt.

Uiteindelijk deed de man wat hem gevraagd werd. Hij ging op zijn knieën zitten en werd geboeid. In de politieauto werd de man weer agressief. Hij trapte een agente en bespuugde de inzittende. Hij riep daarbij: "Corona, corona".

Bekende van politie

De man is een bekende van de politie, hij is vaker betrokken geweest bij verschillende incidenten. De agenten doen tegen hem aangifte van belediging, bedreiging en zware mishandeling.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
112 Regio Hengelo Nieuws
Deel dit artikel: