Nieuws

Supermarkteigenaar Berning buigt voor veiligheidsregio: 'Wil snel weer open'

Bering opende ondanks verbod toch zijn supermarkt
Bering opende ondanks verbod toch zijn supermarkt © RTV Oost
Supermarkt Berning uit Noord Deurningen kan begin volgende week wellicht al weer open. De supermarkteigenaar voerde vanmiddag een gesprek met de veiligheidsregio, waarin hij beloofde zich voortaan aan de coronamaatregelen te houden. Daarmee lijkt het conflict tussen beide partijen, dat de afgelopen dagen hoog opliep, tot een einde te komen.
Een woordvoerster van de Veiligheidsregio beschrijft het gesprek van vanmiddag als constructief. "Wij hebben hem verteld wat hij allemaal moet aanpassen om weer open te kunnen." Het plan van aanpak dat de supermarkteigenaar eerder deze week indiende was onvoldoende, met als gevolg dat de supermarkt de deuren moest sluiten.
In een reactie laat de supermarkteigenaar weten dat hij aan de slag gaat en snel met een nieuw plan van aanpak komt. "Het doel is om zo snel mogelijk weer open te gaan", zegt hij. "Ik wil nu wel open, maar dat mag niet."

Mediaspektakel

De sluiting van de supermarkt in Noord Deurningen leidde gisterochtend tot een waar mediaspektakel. Vanuit zijn supermarkt liet ondernemer Berning aan verschillende radio- en televisiezenders en verslaggevers van kranten weten dat hij het schandalig vond dat hij dicht moest.
De Veiligheidsregio was op haar beurt verontwaardigd over de wijze waarop Berning tekeer ging, nadat hij ondanks een verbod toch de deuren van de supermarkt opende. Zo noemde hij de politie toen 'de vijand van de samenleving'.

Politiek stelt vragen

Behalve in Noord Deurningen leidde de veelbesproken sluiting ook tot vragen bij lokale politieke partijen van buiten de gemeente Dinkelland. Politieke partijen PVA uit Almelo en de Groep Versteeg en de PVV in Enschede hebben schriftelijke vragen gesteld over de sluiting.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.