Nieuws

Grote schoonmaakactie bij de Regge: "Ik snap niet dat mensen hun zooi niet meenemen"

Afvalrapers met de kano
Afvalrapers met de kano © RTV Oost
Lopend, met de kano of hardlopend: zo'n vijftig mensen kwamen vanochtend bij de Regge in Nijverdal bij elkaar om afval te rapen. Want in en om het water ligt er nogal veel troep. En dus trommelde initiatiefnemer Marian Freriks in een dag een groep vrijwilligers op om de rivier weer brandschoon te maken.
"Er zijn plekken waar het bezaaid ligt met afval", vertelt Freriks. "Dat komt met name door jongeren die aan het 'hangen' zijn aan de waterkant. Maar ik snap niet dat ze dan niet gewoon hun troep weer meenemen."

Poggen

Freriks riep daarom via social media op om haar geliefde Regge weer afvalvrij te maken. "Binnen vierentwintig uur was de groep compleet", vertelt ze enthousiast.
De vrijwilligers konden zelf kiezen op welke manier ze de spullen gingen oprapen. Sommigen kozen voor de kano, anderen voor het populaire 'poggen': hardlopen en afval verzamelen tegelijk. "Meteen een goede work-out dus."

Pannenkoeken

Binnen enkele uren was de omgeving weer schoon. Het resultaat: tientallen afvalzakken vol, hier en daar wat grotere stukken zoals asbest en zelfs een pas gebruikte picknickmand met oude pannenkoeken. Tja, dat hoort ook nou eenmaal niet in de Regge thuis...
Grote opruimactie in en om de Regge

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.