Petitie voor snellere aanpak N50 al duizenden keren ondertekend

Een petitie voor het veiliger maken van de N50 is inmiddels al ruim vierduizend keer ondertekend. Twee ernstige ongelukken eerder deze maand, waarbij dertien mensen gewond zijn geraakt, waren voor het CDA in de gemeente Noordoostpolder reden om een petitie te starten. Die roept de politiek in Den Haag op de weg snel aan te pakken. "Hoeveel gewonden of doden moeten er nog vallen?"

Er wordt al jaren gevraagd om de weg aan te pakken. Regelmatig gebeuren ernstige ongelukken op de N50, met veel gewonden en ook dodelijke slachtoffers. Maar Den Haag ziet vooralsnog geen reden om de weg versneld aan te pakken. Het gedeelte tussen Kampen-Noord en Kampen-Zuid wordt in de periode 2022-2024 aangepakt.

Maar dat duurt volgens het CDA Noordoostpolder - en veel andere politieke partijen in de betrokken gemeenten en provincies - te lang. Ook zijn de maatregelen niet voldoende om de weg veilig te maken, vinden ze. "Wij willen afdwingen dat de N50 bovenaan de lijst komt van het Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transpost (MIRT) voor 2021 van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat."


'Zorgelijk'

Ook Bort Koelewijn, de burgemeester van Kampen, wil dat er snel iets gebeurt aan de weg. "Vooral het stuk tussen Kampen en de Ramspolbrug is zorgelijk", aldus Koelewijn afgelopen week.

Het doel is in elk geval tienduizend handtekeningen op te halen met de petitie

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
N50 petitie Kampen IJsseldelta Nieuws
Deel dit artikel: