nieuws

Wat vind jij: De btw op biologische producten moet worden afgeschaft

Wat vind jij?
Wat vind jij? © iStock / vwalakte
Op biologische producten zit, net als op reguliere voedingsmiddelen, een btw-percentage van negen procent. De biologische sector in Nederland pleit voor een afschaffing van dat btw-tarief voor biologische producten om de verkoop te stimuleren. Wat vind jij van dat plan? 
In september presenteert de Nederlandse biologische sector een plan aan minister Schouten van Landbouw om de biologische landbouw te verbeteren. Ze hebben daarvoor een 10-puntenplan geschreven. Eén van de punten is de afschaffing van de btw. 
De sector vreest dat Nederland de Europese doelstellingen van 2030 niet gaat halen. In 2030 moet het biologische voedsel een kwart van het marktaandeel beslaan. Maar zonder extra inspanningen gaat dat volgens Michaël Wilde, directeur van de brancheorganisatie Bionext, niet lukken. Tegen de NOS zegt hij: "We hebben een sterk beleid nodig, gericht op zowel consumptie als productie. Wij roepen daarom de politiek op om samen met ons een soort taskforce op te richten."

Wat vind jij? Vind jij dat biologische producten een uitzonderingspositie moeten krijgen om de verkoop te laten stijgen? Of vind je dat onzin? Stem hieronder en reageer: hier of op Facebook.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.