Erna kiekt seksende reeën op de Sallandse Heuvelrug: "Gelukstreffertje"

Erna Lamberink wandelde vorige week 'in de berg', zoals de Nijverdallers een tochtje over de Sallandse Heuvelrug noemen. Het doel van de fotografe was een mooie plaat schieten van de zonsondergang, maar de wandeling leverde nogal pikant bonusmateriaal op: "En ik stond er met de snufferd bovenop." 

Wandelend over de heide op de Sallandse Heuvelrug hoorde Erna ineens lawaai achter zich: "Alsof er gevochten werd, met een paar flinke knallen." En inderdaad, even verderop stonden twee jonge bokjes met de koppen tegen elkaar te beuken. "En ik stond er met de snufferd bovenop."

De gelukkige winnaar (Foto: Erna Lamberink)
De gelukkige winnaar (Foto: Erna Lamberink)

Uiteraard - elke fotograaf zal het herkennen - was op dat moment net haar geheugenkaartje vol: "Zul je altijd zien, hè? Meteen wat foto's gewist, waardoor ik toch nog wat plaatjes kon schieten."

Helaas niet van de knokpartij, maar dat bleek ook niet het moment suprême. Er werd namelijk ergens voor gestreden door de jonge reeën. Die reden werd Erna snel duidelijk nadat de jongste bok afdroop met een gebroken gewei en er dus één winnaar overbleef. "Die was de bink en dat werd een feestje. Want de inzet bleek een dame."

De verliezer, met afgebroken gewei (Foto: Erna Lamberink)
De verliezer, met afgebroken gewei (Foto: Erna Lamberink)


En deze hoofdprijs werd meteen verzilverd, nog steeds met Erna op de eerste rij én met ruimte op haar geheugenkaartje. "Ze hadden totaal geen oog voor mij." Dus kon Erna 'een van haar mooiste foto's ooit' maken: "Het moment, de ondergaande zon, de bloeiende hei. Dan sta je echt te genieten."

Seksende reeën op de Sallandse Heuvelrug (Foto: Erna Lamberink)
Seksende reeën op de Sallandse Heuvelrug (Foto: Erna Lamberink)

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: