Raadslid uit Almelo wordt niet vervolgd voor belediging, ondernemer laat het er niet bij zitten

Ondernemer Richard Quick uit Aadorp is teleurgesteld in de politie en het Openbaar Ministerie (OM). Die besloten niet langer werk te maken van zijn aangifte van smaad, laster en belediging tegen het Almelose raadslid Patricia Pol van Forum voor Rechts (FvR). Quick laat het er niet bij zitten. Hij legt de zaak rechtstreeks voor bij het gerechtshof in Arnhem. "Ik begin een artikel 12 procedure", aldus de ondernemer.

In juni deed Quick aangifte tegen raadslid Pol van FvR. Zij zou bij herhaling slecht over hem hebben gesproken. Op haar Facebookpagina zou ze hebben geschreven dat Quick een veroordeelde crimineel is. Iets wat de ondernemer tegenspreekt. 

Tegen RTV Oost zei Quick daar in juni het volgende over: "Ik heb dingen gedaan die misschien niet handig zijn, maar tot nu toe ben ik nog nooit veroordeeld.”

Eerder deze maand ontving de ondernemer een brief van de politie waarin stond dat de politie in overleg met de parketsecretaris van het OM heeft besloten de zaak voortijdig te beëindigen. "Ze onderzoeken mijn zaak niet verder. Dat kan toch niet waar zijn", reageert Quick verontwaardigd. "Ik begin vandaag de artikel 12 procedure. Laat het gerechtshof in Arnhem zich er maar mee bezig houden."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: