Nieuws

Motorrijder maakt het veel te bont op A28 tussen Zwolle en Staphorst

Een motorrijder heeft vanmiddag op de A28 tussen Zwolle en Staphorst de aandacht getrokken van surveillerende agenten. Zo reed de motorrijder dicht op zijn voorganger, tientallen kilometers te hard, haalde hij rechts in en reed hij rond zonder verplichte verzekering.
De man viel de agenten op omdat hij weinig afstand hield op het bestelbusje dat voor hem reed. Het busje haalde hij rechts in, waarna de weg vrij was om de snelheid op te voeren. Hierbij reed de man rond de 160/170 kilometer per uur op sommige stukken.
De agenten kwamen bij de trajectmetingen uit op 152, 154 en 145 km per uur. Na aftrek net genoeg voor de motorrijder om zijn rijbewijs te mogen houden. Nadat de motorrijder werd staande gehouden bleek dat de motor niet was verzekerd. Ook voldeed de voorband niet aan de vereiste profilering.
Hij kreeg boetes voor snelheid, rechts inhalen en het rijden zonder verplichte verzekering. De andere overtredingen werden genoteerd, zodat bij herhaling de kans groter is dat de man op een 'huftercursus' wordt gestuurd.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.