Dronken man aangehouden voor rondscheuren in Mercedes zonder kentekenplaten op A1 bij Oldenzaal

Een man is vanmiddag aangehouden na een achtervolging op de A1 bij Oldenzaal. Hij wekte de aandacht van de Koninklijke marechaussee, die bij de grensovergang stonden te controleren, toen hij op hoge snelheid voorbij kwam rijden in een zwarte Mercedes zonder kentekenplaten. 

Nadat de achtervolging werd ingezet, leek de bestuurder niet van plan om te stoppen. Ook agenten van de landelijke eenheid gingen in de achtervolging. Nadat de man de afslag Oldenzaal-Zuid nam, kon hij worden klemgereden.

Drank en drugs

Agenten kregen de indruk dat de man had gedronken, toen hij een warrig verhaal vertelde over de herkomst van de auto. De blaastest leverde een resultaat op van 985 UGL, veel te hoog om te mogen rijden. De man bleek na een drugstest ook onder invloed van drugs.

De politie besloot de man aan te houden voor verduistering/diefstal, omdat de herkomst van de auto niet duidelijk is. Ook kon de man niet aangeven waar de auto vandaan kwam. Daarnaast kreeg hij verschillende bekeuringen voor onder andere rechts inhalen en 170 kilometer per uur rijden, waar 100 is toegestaan. Ook kreeg de man een boete, omdat hij rondreed zonder in bezit te zijn van een rijbewijs en het onnodig gebruiken van de vluchtstrook.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
112 Noordoost-Twente Oldenzaal A1 Nieuws
Deel dit artikel: