Nieuws

Eljero Elia doet aangifte na racistische dreigtweet vermeende Twente-supporter

Elia doet aangifte na tweet
Elia doet aangifte na tweet © Orange Pictures
Op de dag dat Eljero Elia zijn handtekening zette onder een tweejarig contract bij FC Utrecht, is hij op Twitter 'verwelkomd' met een racistische en bedreigende tweet. Het bericht lijkt afkomstig van een FC Twente-supporter. Elia gaat aangifte doen.
In de tweet wordt Elia uitgemaakt voor 'vieze kankeraap'. Daarnaast vermeldt de twitteraar dat Elia, wanneer hij in Enschede komt, zijn 'kankerkop van z'n romp wordt getrokken' en dat 'zijn kind in de fik gestoken wordt'. Het bewuste account is vanochtend verwijderd.
Tegenover De Telegraaf legt Elia uit dat hij het zat is. "Tot hier en niet verder. Het racisme en dreigen naar mij toe is ook te gek voor woorden, maar raakt me eigenlijk al niet eens meer. Als mensen aan mijn kinderen komen, is er voor mij echter een grens overschreden."
De Twentse krant Tubantia heeft de twitteraar opgespoord. Hij stelt dat zijn account gehackt is en heeft contact opgenomen met de politie en FC Utrecht hierover.

FC Twente

Elia speelde van 2007 tot 2009 voor FC Twente. In Enschede kwam hij in 64 eredivisiewedstrijden tot elf doelpunten, wat hem een transfer naar Hamburger SV opleverde. Deze zomer werd de buitenspeler gelinkt aan een terugkeer naar FC Twente, maar gisteren verbond hij zich aan FC Utrecht.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.