Supermarkt in Noord Deurningen weer open nadat Veiligheidsregio winkel eerder sloot

De supermarkt van Raymond Berning in Noord Deurningen heeft vanmorgen om acht uur de deuren weer geopend. Vorige week moest de winkel op gezag van de Veiligheidsregio dicht omdat Berning zich niet aan de coronaregels hield. Hij heeft intussen maatregelen genomen waardoor de Veiligheidsregio vindt dat de winkel weer open kan. "Ik zat dinsdag in de tuin en dacht: waar ben ik eigenlijk mee bezig", aldus Berning.

Daar ging een schouw van de burgemeester van Hengelo en van een aantal boa's aan vooraf. Dat gebeurde gisteren. Vorige week trok Berning nog flink van leer tegen de autoriteiten op wiens gezag de winkel moest sluiten. Spijt heeft de ondernemer daar niet van. "Spijt heb ik nooit. Ik ben weer een ervaring rijker."

Toch besloot Berning te kijken naar manieren waarop hij de coronaregels in zijn winkel kon respecteren. "Op doordeweekse dagen gebeurde dat al heel veel", aldus de ondernemer. "Maar het succes van deze winkel in de weekends ging ten koste van de maatregelen", kijkt hij nu terug. 

Deurbeleid

Deze week kwam het besef dat het anders moest. "Ik zat dinsdag in de tuin en dacht: waar ben ik eigenlijk mee bezig? Je moet de regels van de overheid volgen." En dus gaat het nu anders. In het weekend zal er iemand aan de deur staan die controleert hoeveel mensen er de winkel binnengaan. Berning heeft daarvoor een veiligheidsbedrijf in de hand genomen.

Bij de supermarkt van Berning staat nu een bord waarop onder meer staat dat er maar één persoon met een winkelwagentje naar binnen mag en dat de anderhalvemetermaatregel in acht moet worden genomen. 

En ja, ook zijn gezin heeft geleden onder de gebeurtenissen van vorige week en de nasleep. "Dat is ook mede de reden dat ik gezwicht ben voor de regels", zegt Berning. "Als je gezin er onder lijdt, dan is niets meer iets waard."

De vader van Raymond Berning beaamt de impact die de gebeurtenissen op het gezin hebben gehad, maar neemt zijn zoon ook in bescherming, want het maken van fouten is menselijk.  "Hij heeft inderdaad fouten gemaakt. Hij dacht dat die corona met een week of twee, drie wel weer voorbij zou zijn."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: