Nieuws

Twee personen aangehouden na steekpartij in Deventer

Een 34-jarige man uit Soesterberg wordt aangehouden na de steekpartij
Een 34-jarige man uit Soesterberg wordt aangehouden na de steekpartij © Rens Hulman / News United
De verdachte die gisteren werd aangehouden naar aanleiding van een steekpartij in Deventer is een 34-jarige man uit Soesterberg. Hij zou drie Deventenaren (34, 32 en 31 jaar) hebben gestoken. Later werd ook één van de slachtoffers (de 34-jarige man) aangehouden op verdenking van mishandeling van de man uit Soesterberg. 
Rond half tien gisteravond kreeg de politie een melding van een steekpartij aan de Kapjeswelle. Toen de agenten ter plaatse kwamen, bleken er drie gewonden te zijn. Eén van hen was gestoken in het gezicht, de andere twee in hun been.
Enkele meters verderop konden agenten een 34-jarige man uit Soesterberg aanhouden die wordt verdacht van het steken van de drie mannen. De slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht, maar hoefden niet te blijven.

Mishandeling

De agenten zijn op de Kapjeswelle een onderzoek gestart en al snel bleek dat de steekpartij te maken had met een mishandeling eerder die avond: de aangehouden man uit Soesterberg zou een uur voor de steekpartij flink mishandeld zijn. Ook toen kwamen er agenten ter plaatse, maar het slachtoffer wilde geen aangifte doen en dus zijn de agenten na een 'goed gesprek' weer weggegaan.
Van die mishandeling zijn ook filmpjes gemaakt. Daarop was te zien dat de Soesterberger werd geslagen door de 34-jarige Deventenaar die uiteindelijk slachtoffer werd van de steekpartij. Hij werd daarom in het ziekenhuis aangehouden voor mishandeling.

Vast

Beide verdachten zitten nog vast en zullen vandaag verhoord worden. De politie roept getuigen op die iets hebben gezien of gehoord zich te melden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.