Organisatie Stöppelhaene: 'Kleur Raalte volgend weekend met vlaggen geel tijdens het oogstfeest'

Hoe zorg je ervoor dat het grootste feest van Salland - ondanks de afgelasting en de beperkingen rond corona - niet ongemerkt voorbijgaat? De organisatie van Stöppelhaene riep eerder op om met een speciale Stöppelbox het oogstfeest thuis 'coronaproof' te vieren en daarop volgt nu de oproep van voorzitter Paul Wittenhorst: "Hang volgende week de Stöppelhaenevlag uit en laat heel Raalte geel kleuren."

Inmiddels zijn er al 500 Stöppelboxen met daarin attributen en lekkernijen voor een besloten feestje in eigen tuin (of op eigen balkon) verkocht. Wittenhorst: "Dat zijn 500 feestjes, dat vinden wij echt fantastisch.”


Tuinfeestje tijdens corona?

Die feestjes worden nu wel aan banden gelegd. Vorige week zei premier Mark Rutte tijdens een persconferentie dat je thuis voorlopig geen feestjes of bijeenkomsten moet organiseren. Mensen mogen maximaal zes gasten ontvangen. Dat geldt binnen, op het balkon en buiten in de tuin.

'Houd rekening met elkaar'

Volgens de organisatie heeft de persconferentie van vorige week de plannen voor het feestje thuis een beetje veranderd, maar kan Stöppelhaene nog steeds worden gevierd als de feestgangers rekening houden met de nieuwe maatregel.

"Vier jouw feestje veilig, thuis, in kleine kring en op anderhalve meter afstand van elkaar. Ook met een klein clubje kun je veel lawaai maken, dus misschien is het handig om de buren even te informeren over jouw geplande feestje", zegt Stöppelhaene-organisator Wittenhorst.

We vinden het belangrijk dat iedereen gezond blijft!
Paul Wittenhorst

De gele vlag wordt een prominente uiting van Stöppelhaene dit jaar. De organisatie verwacht de komende week een run op de vlaggen bij de plaatselijke bouwmarkt en de tuinwinkel. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Salland raalte Stöppelhaene Corona Nieuws
Deel dit artikel: