Nieuws

Man krijgt bijtende vloeistof in gezicht gespoten bij beroving in centrum Enschede

Man aangehouden na gewelddadige beroving
Man aangehouden na gewelddadige beroving © RTV Oost/Wouter de Wilde
Een 28-jarige man uit Hengelo is afgelopen nacht tijdens het uitgaan in Enschede beroofd en mishandeld door meerdere mannen. Hij kreeg daarbij onder meer een bijtende vloeistof in zijn gezicht gespoten. Een 22-jarige man uit Hengelo werd later aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij de gewelddadige beroving.
Het slachtoffer stond rond 2.15 uur te wachten om een uitgaansgelegenheid aan de Bolwerkstraat binnen te gaan, toen hij door meerdere mannen uit de rij werd geplukt en werd meegenomen richting het Wilminktheater.

Bijtende vloeistof

Daar is hij beroofd en mishandeld. Het slachtoffer wist aan zijn belagers te ontsnappen en vluchtte naar het politiebureau. Daar werd hij behandeld aan zijn verwondingen, waaronder de bijtende vloeistof die in zijn gezicht is gespoten.

Op de vlucht

Op basis van de verklaring van de man ging de politie naar de plek waar hij is beroofd. Getuigen gaven daar aan dat de daders richting de Wenninkgaarde waren weggevlucht. Op die pek werd de 22-jarige man uit Hengelo aangetroffen. Hij rende weg toen de politie aankwam en werd even daarna aangehouden. Zijn betrokkenheid in deze zaak wordt onderzocht. De andere verdachten zijn niet meer aangetroffen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.