Nieuws

Leerling middelbare school in Almelo besmet met corona, ook andere leerlingen in quarantaine

Almelose scholier positief getest op coronavirus
Almelose scholier positief getest op coronavirus © Getty Images
Op Het Erasmus, een middelbare school in Almelo, is een scholier besmet met het coronavirus. Het gaat om een scholier die afgelopen week nog op school is geweest. Leerlingen die nauw contact met hem hebben gehad, blijven net als de scholier tien dagen thuis in quarantaine.
Dat schrijft de gemeente Almelo in een persbericht. Het gaat naar omstandigheden goed met de scholier. Het is niet bekend hoeveel leerlingen van de school in quarantaine verblijven.

Gewoon naar school

De GGD is na bekendwording van de positieve uitslag gestart met het bron- en contactonderzoek. Dat houdt in dat achterhaald wordt met wie de leerling contact heeft gehad. Uit dat bron- en contactonderzoek is gebleken welke leerlingen nauw contact hebben gehad met de besmette leerling.
De overige leerlingen en medewerkers mogen gewoon naar school. Alle ouders die kinderen hebben op Het Erasmus zijn door de school geïnformeerd over wat dit voor hen betekent.

Hoofdlocatie

Het Erasmus is een scholengemeenschap voor praktijkonderwijs, vmbo, mavo, havo en vwo met zes locaties in Almelo. De leerling om wie het gaat, zit op de hoofdlocatie van mavo/havo/vwo aan de Sluiskade Noordzijde.
Op Het Erasmus geldt de landelijke richtlijn voor middelbare scholen dat leerlingen onderling geen anderhalve meter tot elkaar hoeven te houden maar wel tot volwassenen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.