Nieuws

Verzoek aan college Enschede: ga stapje verder in zoektocht naar gedupeerden toeslagenaffaire

Geld
Geld © RTV Oost
Wil de gemeente Enschede nog een stapje verder gaan in het actief op zoek gaan naar inwoners die gedupeerd zijn door de toeslagenaffaire? Dat willen SP, CDA en D66 weten van het gemeentebestuur. Enschede heeft in Huis aan Huis al een oproep geplaatst voor gedupeerden dat ze zich kunnen melden voor hulp. Dat kan nog wel een stapje verder vinden de partijen. 
Op eerdere vragen van het D66-raadslid Vic van Dijk heeft de gemeente Enschede aangegeven niet te weten hoeveel gedupeerden van de toeslagenaffaire in Enschede wonen. Op één gedupeerde na die inmiddels hulp krijgt.
CDA, D66 en SP willen dat de gemeente actief op zoek gaat naar gedupeerden door zelf de Belastingdienst te benaderen. De partijen begrijpen dat de Belastingdienst niet zomaar de namen van de getroffenen aan de gemeente kan overhandigen. Maar, pleiten de partijen, kan de Belastingdienst niet uit naam van de gemeente getroffenen benaderen met de informatie dat het mogelijk is om hulp bij de gemeente te zoeken?
Of de Belastingdienst vraagt toestemming aan gedupeerden om benaderd te worden door de gemeente. De partijen willen weten of het college hierop wil inzetten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.