Nieuws

Nog vier maanden tot Kerstmis, maar Enschedees restaurant viert feestje nu al: "Willen de zomer stukje vrolijker maken"

Nog vier maanden tot Kerstmis, maar Enschedees restaurant viert feestje nu al
Nog vier maanden tot Kerstmis, maar Enschedees restaurant viert feestje nu al © De Stadsgracht
Het is nog precies vier maanden totdat het kerstmis is, maar restaurant De Stadsgracht in Enschede is nu al in kerstsferen. "We weten niet of we in december nog open mogen zijn door corona, daarom willen we de zomer een stukje vrolijker maken", verklaart Mats van Munster.
In het restaurant zijn gisteren door het personeel vier kerstbomen opgezet. Ook staat er een levensgrote kerstman en ligt er door het hele pand heen nepsneeuw. "Mensen konden door de luiken kijken en die zullen wel gedacht hebben: wat zijn ze daar aan het doen?", lacht Van Munster. "Dit is zo'n leuk feestje, dat mag je niet voorbij laten gaan."

'Laten we normaal blijven doen'

Nu al kerst vieren is vooral ludiek, al heeft het wel een serieuze ondertoon. "Laten we normaal blijven doen, zodat we de rest van het jaar kunnen genieten van de horeca en naar de winkels kunnen gaan", vertelt Van Munster. "Dan gaan we er met z'n allen een feestje van maken."
De beide dagen zit het restaurant vol, uiteraard volgens de coronarichtlijnen. En wat er op het menu staat? "Geen wild, dat is in deze tijd helaas niet zo lekker. We gaan van koudgerookte zalm tot zwezerik en van tortellini van kreeft tot een mini beef wellington. En we eindigen met een advocaatje, maar dan van avocado en passievrucht. Net weer even wat anders", aldus Van Munster. "Iedereen alvast een fijne kerst."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.