Politie houdt nog twee mannen aan voor dodelijke mishandeling in Enschede

De politie heeft gisteravond nog twee mannen aangehouden die er van worden verdacht betrokken te zijn geweest bij de dodelijke mishandeling in Enschede. In de nacht van zaterdag op zondag kreeg een 26-jarige man op de kruising van de Haverstraatpassage en de Oude Markt een klap in het gezicht, waarna hij met zijn hoofd op de grond viel. Gistermiddag overleed het slachtoffer aan zijn verwondingen. 

De twee mannen die gisteravond zijn aangehouden worden verdacht van openlijke geweldpleging. Eerder hield de politie twee andere mannen aan die zichzelf bij het politiebureau hadden gemeld. Zij worden verdacht van poging tot doodslag, zware mishandeling en openlijke geweldpleging. De verdachten zitten allemaal vast en in beperking. Ze mogen alleen contact hebben met hun advocaat. 

Aanleiding onduidelijk

De politie doet geen mededelingen over de aanleiding van de ruzie en of de aangehouden mannen en het slachtoffer elkaar kenden. De politie is nog op zoek naar getuigen die hebben gezien of de mannen eerder die avond een conflict met elkaar hadden. 

De politie heeft beeldmateriaal waarop de mishandeling te zien is. Een video waarop te zien is dat het slachtoffer een klap krijgt en daarna met zijn hoofd op de grond valt circuleert ook op sociale media.

Gedenkplaats bij voetbalclub

Voetbalclub Phenix in Enschede, waar het slachtoffer speelde, laat op Facebook weten alle activiteiten van deze week te annuleren. Alleen op donderdagavond wordt de kantine geopend voor mensen die behoefte hebben om samen te komen. Er is een gedenkplaats ingericht en een mogelijkheid om in een gedenkboek te schrijven voor de nabestaanden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: