Nieuws

Dit jaar geen nieuwe carnavalsprinsen Stöppelkaters in Raalte door corona

Archieffoto van Grote Sallandse Carnavalsoptocht in 2019
Archieffoto van Grote Sallandse Carnavalsoptocht in 2019 © RTV Oost / Arnold Roolvink
Carnavalsvereniging Stöppelkaters heeft besloten in november geen nieuwe prinsen te benoemen vanwege de coronacrisis. Dat laat voorzitter Ronald Nijboer desgevraagd weten. Geen feest dus op de Elfde van de Elfde. Of ook de andere carnavalsverenigingen in de regio Raalte dit jaar de prinsenverkiezingen overslaan, wordt morgen bekend. 
"Een moeilijk, maar noodzakelijk besluit. We kunnen onze drie prinsen met de huidige corona maatregelen niet de fantastische ervaring bieden die ze verdienen. Zoals het er nu naar uitziet zullen we het weekend rond 11 november dus ook geen carnavalsactiviteiten organiseren. Wij balen hier net zo hard van als jullie", laat het bestuur van de Stöppelkaters weten op de website.
Het was een lastig besluit voor de relatief nieuwe voorzitter Nijboer. Hij zwaait nu een jaar de scepter binnen de vereniging, maar heeft zijn leden alleen nog maar moeten teleurstellen. Zo moest hij vorig jaar de optocht afblazen vanwege stormachtig weer.
De vereniging heeft besloten geen nieuwe prinsen te benoemen vanwege de huidige coronamaatregelen. Daarnaast is het nog twijfelachtig of de Grote Sallandse Carnavalsoptocht wel doorgaat. "En dat is het belangrijkste moment voor een prins tijdens carnaval", legt Nijboer uit.

Definitief besluit optocht

Een definitief besluit over de optocht laat nog even op zich wachten. De vereniging is op dit moment druk in gesprek met wagenbouwers en de gemeente hierover.
De Oldenzaalse vereniging De Kadolstermennekes besluit volgende week of de optocht door kan gaan. De Zwolse verenigingen komen midden september samen om een knoop door te hakken. Zij bekijken op dit moment drie scenario's: doorgang, afgelasting of verplaatsing van het feest.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.