Nieuws

Dirk-Siert Schoonman geïnstalleerd als dijkgraaf van waterschap Drents Overijsselse delta

Commissaris van de Koning Klijnsma installeert Schoonman als dijkgraaf
Commissaris van de Koning Klijnsma installeert Schoonman als dijkgraaf © Freddy Schinkels
Dirk-Siert Schoonman is vanmiddag geïnstalleerd als nieuwe dijkgraaf van Waterschap Drents Overijsselse Delta. Dat gebeurde door de Drentse Commissaris van de Koning Jetta Klijnsma in Theater De Spiegel in Zwolle.
De 52-jarige Schoonman is door de Koning benoemd voor een periode van 6 jaar. Hij volgt daarmee de in augustus vorig jaar overleden Herman Dijk op. In de afgelopen periode heeft Piet Zoon de functie van dijkgraaf waargenomen.

Al langer bestuurlijk actief in waterwereld

De nieuwe dijkgraaf was tot voor kort heemraad bij Waterschap Vallei en Veluwe en heeft zitting in het dagelijks bestuur van de Unie van Waterschappen met energie, waterkwantiteit en watersysteem in zijn portefeuille. Lange tijd is hij melkveehouder geweest en actief als bestuurder bij land- en tuinbouworganisaties.
Waterschap Drents Overijsselse Delta is het op één na grootste waterschap met een uniek werkgebied in de provincies Drenthe en Overijssel. Het strekt zich uit van Assen tot en met Deventer; van hoge zandgronden tot lage rivierdalen. Het werkgebied is 255.000 hectare groot met circa 620.000 inwoners verdeeld over 22 gemeenten. Er zijn 7100 kilometer watergangen, 1000 kilometer dijken en kades, 16 rioolzuiveringen, 1960 stuwen en 340 gemalen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.