Verdachten van fatale mishandeling in Enschede langer vast

Twee verdachten die zijn aangehouden voor de dodelijke vechtpartij afgelopen weekeinde in Enschede, blijven langer vastzitten. Dat heeft de rechter-commissaris van de Almelose rechtbank zojuist bepaald.

Bij de vechtpartij kreeg de 26-jarige Marco van der Kolk een vuistslag, waarop hij achterover klapte en hard met zijn hoofd op de stenen terecht kwam. Het slachtoffer bezweek maandag alsnog aan zijn verwondingen. 

Intussen heeft de voetbalclub Phenix, waar Marco voetbalde, bekendgemaakt dat ze volgende week woensdag een stille tocht houdt tegen zinloos geweld. Omdat de vechtpartij was gefilmd, zorgde het incident voor grote beroering.

 

Vier verdachten

In deze zaak zijn in totaal vier verdachten aangehouden. Twee mannen wordt doodslag c.q. zware mishandeling met de dood tot gevolg ten laste gelegd. De rechter-commissaris bepaalde eerder vanmiddag dat deze twee personen minstens drie dagen langer vast blijven zitten voor nader verhoor.

Openlijke geweldpleging

De aanleiding voor de vechtpartij is nog altijd onbekend. Wel lijkt het erop dat er over en weer klappen zijn uitgedeeld.

De twee mannen, die afkomstig zijn uit de vriendengroep van het slachtoffer, worden namelijk verdacht van openlijke geweldpleging, zo maakte de politie eerder bekend. Ook zij zitten nog vast.

Hoofdverdachte ook gewond

Ook melden bronnen aan RTV Oost dat de hoofdverdachte, die de fatale vuistslag zou hebben uitgedeeld, rake klappen zou hebben opgelopen. De man liep daarbij letsel in zijn gezicht op.

Meer filmbeelden
De filmbeelden van de fatale mishandeling duren overigens circa tien seconden. Intussen zijn ook andere videobeelden, afkomstig van beveiligingscamera's in de binnenstad, opgedoken. Daarbij is ook de schermutseling, die aan de dodelijke ruzie voorafging, gefilmd. Mogelijk blijkt daaruit meer over de oorzaak van de vechtpartij. Het Openbaar Ministerie is momenteel bezig deze beelden te bestuderen. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Enschede Regio Enschede geweld nieuws 112
Deel dit artikel: