Betaald voetbal

Jeugdig FC Twente wint oefenduel van Team VVCS

FC Twente heeft vanmiddag gewonnen van Team VVCS, een ploeg voor spelers zonder contract bij een betaald voetbalclub. Het besloten oefenduel op het trainingscomplex in Hengelo eindigde in 2-1.
Trainer Ron Jans startte met een jong basiselftal. Naast nieuwkomers Nathangelo Markelo en Gijs Smal, stonden ook Ennio van der Gouw, Casper Staring, Jesse Bosch, Ramiz Zerrouki, Thijs van Leeuwen, Daan Rots en Calvin Scholten aan de aftrap.

Scholten scoort

Het was dan ook één van die jonkies die de score opende. Calvin Scholten, aanvaller van FC Twente O21 en vorig seizoen nog spelend bij eersteklasser HVV Tubantia, was er als de kippen bij om een rebound af te ronden: 1-0.

Tweede helft

Met Caspian Dennen en Mees Hilgers als vervangers van Markelo en Julio Pleguezuelo kwam FC Twente goed uit de kleedkamer. Na tien minuten in de tweede helft kregen de Enschedeërs een strafschop nadat Giorgi Aburjania onreglementair tegen de grond werd gewerkt. De penalty werd vervolgens benut door Zerrouki.
In het restant van de oefenpot kwamen ook Queensy Menig, Vaclav Cerny en routinier Wout Brama nog binnen de lijnen, maar zij konden niet voorkomen dat Team VVCS vijf minuten voor het einde op 2-1 kwam. Even later raakte Rots nog de paal, daarmee bleef het bij 2-1.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.