nieuws

Wat vind jij: Het is logisch dat een weg pas wordt aangepakt als de filetijd hoog is

Wat vind jij? Stem, en praat mee!
Wat vind jij? Stem, en praat mee! © iStock / Getty Images Plus
De aanpak van de N35 stond woensdag op de agenda van gedeputeerde Bert Boerman, burgemeesters van Zwolle en Enschede en minister Cora van Nieuwenhuizen. Het resultaat? Licht optimisme, maar nog lang geen volledige toezeggingen vanuit de ministers kant. De vlag kan dus zeker nog niet uit. 
Het aantal uren dat mensen en bedrijven op de N35 in de file staan, is doorslaggevend voor het besluit dat de minister moet nemen over eventuele verbreding van de weg. En dat aantal 'verliesuren' lijkt vooralsnog niet hoog genoeg. Uit de rekenmodellen die het ministerie gebruikt "komt hij niet direct helemaal bovendrijven", vertelt minister Cora van Nieuwenhuizen.
Hoewel Overijsselse bestuurders 'voorzichtig optimisme' uitspraken na het gesprek dat ze woensdag hadden met de minister, lijkt de bewindsvrouw toch echt nog niet overtuigd van de noodzaak van aanpak van de weg. "Ik moet het natuurlijk altijd afwegen tegen de problemen die elders in het land zijn op vergelijkbare wegen."
Want behalve draagvlak moet er ook geld zijn. Een dergelijke opwaardering kost honderden miljoenen euro's. En dat moet je goed kunnen verantwoorden.

Wat vind jij? Is het logisch dat een weg pas wordt aangepakt wanneer de filetijd te hoog is? Of zijn andere factoren zoals het economische belang van een regio net zo belangrijk? Stem, en praat mee!

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.