Geen Twentse Lichtparade komend carnavalsseizoen

Tijdens het komende carnavalsseizoen gaat de traditionele Twentse Lichtparade in Hengelo niet door. Het evenement zou plaatsvinden op vrijdag 12 februari 2021, maar het coronavirus zet een streep door het feest.

Het bestuur van Stichting Cultuur en Welzijn Hengelo laat weten dat het de beslissing met pijn in het hart heeft genomen. "Dit doet echt pijn. We zijn niet over één nacht ijs gegaan met dit besluit. We hebben meerdere gesprekken gevoerd met alle betrokken partijen en zijn regelmatig in overleg gegaan als bestuur."

Tijdens deze gesprekken bleek al snel dat met de huidige RIVM-richtlijnen de veiligheid van de deelnemers, wagenbouwers, vrijwilligers en publiek niet gegarandeerd zou kunnen worden. "Die verantwoordelijkheid kunnen en willen wij niet op ons nemen", aldus het bestuur.

Sociale cohesie

De Twentse Lichtparade en Hengelo zijn al sinds 2002 met elkaar verbonden. "De sociale cohesie rondom onze prachtige traditie is groot", zegt het bestuur, dat de pijlen nu richt op de mogelijkheden in 2022.

Stichting Stadserf Carnaval Hengelo organiseert normaliter de Hengelose Gezinscarnavalsoptocht. Ook dit evenement, dat gepland stond op zaterdag 13 februari 2021, gaat niet door.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
carnaval Coronavirus Regio Hengelo Nieuws
Deel dit artikel: