Nieuws

Toch een beetje corsogevoel met gratis bos bloemen voor iedereen in Vollenhove

Han Knol bij de dahlia's
Han Knol bij de dahlia's © Robert Jansema
Een pleister op de wond, zo is het bedoeld. Bewoners van Vollenhove zien in de laatste week van augustus niets liever dan prachtige praalwagens met duizenden dahlia’s. Door de coronacrisis zijn de corso's afgelast en worden de bloemen dus niet gebruikt. Een gratis bosje dahlia's moet de pijn een beetje verzachten.
Voorzitter Han Knol van het Corso Vollenhove heeft er wel moeite mee. "Niet zozeer om het feit dat we het corso afgelast hebben, maar we kunnen nu vrijwel niets organiseren. Echt een leeg gevoel. Maar we wilden binnen de gestelde regels wel iets organiseren."

Gratis bosje dahlia’s

Om de bloementelers tegemoet te komen en de inwoners een beetje het corsogevoel te bezorgen, heeft de organisatie van het corso duizend bossen dahlia’s ingekocht. Het zijn veelal de corsogroepen die deze bloemen kweken. Nu hebben ze toch nog wat inkomsten.
Beetje corsogevoel: gratis bos dahlia's voor Vollenhove
"Het kan natuurlijk lang niet op tegen het echte corso, maar nu hebben we toch nog een beetje de sfeer in huis", vertelt een inwoner die een bosje dahlia’s komt halen.

Fietsroute

Daarnaast kunnen mensen ook genieten van grote dahliakunstwerken, veelal geïnspireerd op 75 jaar vrijheid. "Mensen kunnen 8 kilometer door Vollenhove fietsen en onderweg staan prachtige dahliacreaties. Daar zijn in totaal ongeveer 130.000 tot 140.000 bloemen voor gebruikt. Ook zijn de straten versierd. Zo hebben we toch nog een feestje", sluit Knol af.
Een van de kunstwerken op de fietsroute
Een van de kunstwerken op de fietsroute © Corsogroep Nameless

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.