Nieuws

Directeur sportbedrijf Almelo legt per direct werk neer

Erik Busscher Sportbedrijf Almelo
Erik Busscher Sportbedrijf Almelo © Archief RTV Oost
Directeur Erik Busscher van Sportbedrijf Almelo stapt op en legt per direct zijn werk neer. Dat maakt het Sportbedrijf bekend. In een verklaring zegt hij: "Ik ga me nu richten op mijn toekomst en geef daar prioriteit aan. Daarom leg ik mijn werk met onmiddellijke ingang neer."
Busscher heeft zich bijna vijftien jaar ingezet voor de sport in Almelo en vindt het naar eigen zeggen tijd worden voor 'een nieuwe uitdaging'. Hij was onder meer betrokken bij de oprichting van het Sportbedrijf Almelo en de start van de topsporthal IISPA.
De Raad van Commissarissen zegt dat Busscher "met veel inzet, vakmanschap en betrokkenheid" leiding heeft gegeven. Op het ogenschijnlijk plotselinge vertrek van de directeur geeft voorzitter Ewald Oude Steenhof van de Raad van Commissarissen de reactie dat ze het de scheidend directeur "gunnen dat hij de handen vrij heeft om aan zijn toekomst te werken zonder op de winkel te hoeven passen."
"Er zal op passende wijze 'corona-proof' afscheid van hem genomen worden. In de komende maanden zal de de RvC voorzien in de vacature", zegt de Raad van Commissarissen in een statement. Volgens de voorzitter is het nu een relatief rustige tijd waarin de werving en selectie vorm kan krijgen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.