Nieuws

Woningbouw Park Zandweerd Deventer mag doorgaan

De Raad van State uitspraak
De Raad van State uitspraak © PhotoObjects.net
Er mogen 150 woningen worden gebouwd in Park Zandweerd bij de Rubensstraat in Deventer. De Raad van State gaf daarvoor vandaag toestemming.
Een buurtbewoonster vroeg de Raad onlangs om het plan voorlopig te schorsen. Maar de Raad heeft de kwestie versneld afgehandeld en meteen definitief beslist over het plan.
De woningcorporaties Ieder1 en Rentree kunnen beginnen met het aanvragen van bouwvergunningen. De woningen, waaronder een tiental tiny houses, zijn volgens de gemeente zeer gewild. Het zou gaan om duurzame woningen in een duurzame omgeving.

Woningen voor groen

Volgens de buurtbewoonster is dat een verkeerde voorstelling van zaken. Het huidige Park Zandweerd wordt in haar ogen opgeofferd voor woningbouw. En daarmee wordt een belangrijke plek voor de wijk zwaar aangetast.
De Raad van State vindt dat de aanslag op het groen in de wijk wel meevalt. De woningen komen op de voormalige plek van een ijsbaan, sportvelden, een sporthal en parkeerplaatsen.

Park blijft behouden

Er komt wel een deel van de woningen in het huidige park te staan, maar anderzijds komt er nu ook meer groen waar eerder nog geen groen was. Daarom wordt veel groen behouden, aldus de Raad.
Het aantal beschermde bomen in het park wordt wel verkleind. Maar het park kan worden uitgebreid en daarmee dus ook het aantal bomen. Het park blijft dus behouden, ook al verandert de vorm wel.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.