Nieuws

Vijftien maanden cel voor transport grondstoffen drugsproductie

Celstraf voor man die in Enschede werd betrapt met chemicaliën voor drugsproductie
Celstraf voor man die in Enschede werd betrapt met chemicaliën voor drugsproductie © iStock
Een 35-jarige man uit Heerlen is door de rechtbank in Almelo veroordeeld tot vijftien maanden cel waarvan vijf voorwaardelijk. De man werd vorig jaar mei in Enschede aangehouden met een gehuurde bestelauto vol chemicaliën voor de productie van synthetische drugs.
De Limburger viel op 6 mei 2019 in Enschede op vanwege het kenteken van de huurauto waarin hij reed. Dat kenteken staat in een lijst malafide verhuurbedrijven in Limburg. Het gaat om verhuurbedrijven die betrokken zouden zijn bij de productie van illegale drugs.

Agenten zetten de auto aan de kant en roken meteen een sterke geur van chemicaliën. Bij het doorzoeken van de auto troffen ze niet alleen afgewerkte chemische middelen maar ook chemicaliën aan die gebruikt worden voor de productie van drugs.

'Schilderspullen'

De Limburger voerde twee weken geleden tijdens de behandeling van de zaak aan dat hem was gevraagd om schilderspullen op te halen in Enschede. Hij zei dat hij niet wist dat hij verboden goederen vervoerde. De man wilde daarbij niet vertellen voor wie hij de spullen vervoerde en ook niet waar hij ze had ingeladen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.