Expeditie Oost

Expeditie Oost: Na een mentaal zware tijd loopt Wendy in haar eentje naar Limburg

Ze raakte overspannen, nam ontslag en tot overmaat van ramp kreeg ze de diagnose borstkanker. Nu, een aantal maanden later, is ze daar van hersteld. Toch is het mentaal nog steeds een zware tijd voor de Enschedese Wendy Olthof.
En daarom kiest ze er voor om vanaf zaterdag een week lang, in haar eentje, naar Limburg te wandelen over het Pieterpad.

Overspannen

"Ik begin in Holten en zal dan richting het zuiden wandelen", vertelt Olthof. "Zo'n 20 tot 25 kilometer zal ik per dag lopen."
De aanleiding voor de wandeling is verre van leuk. "Ik werkte 15 jaar bij de politie. Ik heb daar een mooie tijd gehad, maar raakte overspannen. Toen heb ik er voor gekozen om daar weg te gaan en voor mijzelf te beginnen."

Borstkanker

Olthof begon haar bedrijfje als kunstenaar, maar kreeg al snel slecht nieuws. "Er werd borstkanker geconstateerd. Nadat mijn borst werd geamputeerd, kon ik ook een tijdje niets en nu vind ik het tijd om iets 'extreems' te doen."
De planning was om naar Scandinavië te gaan, daar te wandelen en in de natuur te overnachten. "Dat gaat door corona niet door. En dus besloot ik het in Nederland te doen."

Mentaal herstellen

Bepakt met een tent, kookgerei en wat kleding vertrekt ze zaterdag. "Mijn kinderen zetten mij met de trein af in Holten. Ik hoop tijdens het wandelen mentaal te herstellen. Ik ben een groepsmens, iemand die niet graag alleen is. Maar juist nu lijkt mij het goed om even een tijdje alleen te zijn."
Ook haar werk als kunstenaar neemt ze mee. "Elke dag zal ik schilderen wat ik die dag gezien heb. Dat vind ik zelf mooi om te doen, maar is ook leuk voor familie en vrienden. Om mij te blijven volgen."
Wij liepen met Expeditie Oost met Wendy een ochtend door Hof Espelo en tekende haar verhaal op.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.