Nieuws

Zorgmedewerkers Eefje en Natasia uit Twente overspoeld met schoenen voor actie op Malieveld

Een bomvolle mailbox, duizenden likes en heel veel schoenen. Bijna twee weken geleden begonnen Eefje en Natasia, twee zorgmedewerkers uit Twente, hun zorgactie voor op het Malieveld en het lijkt wel alsof ze in een achtbaan zitten. Dat er zoveel gereageerd wordt vinden de twee niet gek: "Wel het applaus, maar niet het respect gekregen. Dat is echt heel zuur." Morgen moeten er zo veel mogelijk schoenen staan in Den Haag.
De actie begon als 'Twents' maar is dat allang niet meer, aldus Eefje. "We hebben ophaallocaties van Warffum in Groningen tot helemaal in Maastricht. Echt heel Nederland doet mee."

Applaus

De zorgmedewerker uit Hellendoorn werkt in het dagelijks leven met dementerende ouderen. Zij ziet dat haar collega's in alle legeringen van de zorg het zwaar hebben gehad de afgelopen maanden. "We stonden er. We kregen applaus. We kregen dat respect. En dan komt het moment dat er iets gedaan moet worden qua salaris en dan geven ze niet thuis in de Tweede Kamer. Ze lopen letterlijk weg."
Overal in Nederland worden schoenen ingezameld
Overal in Nederland worden schoenen ingezameld © RTV Oost
De frustratie over dat moment in de Tweede Kamer in augustus zit volgens Eefje en Natasia nog steeds hoog bij zorgmedewerkers. Daarom hopen ze stilletjes op veel meer dan vijfduizend schoenen op het Malieveld. Morgenochtend gaan de dames zelf aan de slag om de schoenen te verspreiden over het Malieveld. Met hopelijk als resultaat meer respect. "Laat ze maar eens in onze schoenen gaan staan."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.