Voetbalclub Phenix herdenkt met stille tocht overleden Marco van der Kolk (26)

Met een stille tocht door Enschede, waarbij maximaal tweehonderd mensen mee mogen lopen, werd vanavond Marco van der Kolk herdacht. De tocht werd georganiseerd door voetbalclub Phenix waar de 26-jarige Van der Kolk een prominent lid was. Ook burgemeester Onno van Veldhuizen liep een deel van de tocht mee. 

Marco overleed aan de gevolgen van een harde klap die hij kreeg tijdens een ruzie. Dit vond plaats in de avond van 22 augustus. Hij viel met zijn hoofd hard op de grond in de Haverstraatpassage en overleed later aan zijn verwondingen. In deze zaak zijn meerdere verdachten aangehouden. Zij hadden zich onder meer zelf gemeld bij de politie en zijn in afwachting van het onderzoek op vrije voeten gesteld.

'Niet eerder meegemaakt'

Phenix-bestuurslid John ter Mors sprak van een bijzonder moment. "Ik heb in de voetbalwereld niet eerder meegemaakt, dat mensen zo hecht met elkaar omgaan en dingen organiseren voor een lid. Hij was samen met zijn familie zo verweven met de club."

Voetbalclub Phenix herdenkt met stille tocht overleden Marco van der Kolk (26) (Foto: RTV Oost / Mark Bakker)
Voetbalclub Phenix herdenkt met stille tocht overleden Marco van der Kolk (26) (Foto: RTV Oost / Mark Bakker)

Fotograaf: RTV Oost / Mark Bakker

De gemeente verleende voor de tocht een vergunning, maar daarbij golden wel strikte voorwaarden. Zo mochten er niet meer dan tweehonderd mensen meelopen. Ook moet iedereen voldoende afstand van elkaar houden. "Zijn beste kameraden, familie en mensen van de diverse elftallen zijn aanwezig", vertelde Ter Mors. "Iedereen wil deze jongen de laatste eer bewijzen. We werden echt gedwongen om mensen niet toe te laten."

Burgemeester Onno van Veldhuizen liep ook mee (Foto: News United / Dennis Bakker)
Burgemeester Onno van Veldhuizen liep ook mee (Foto: News United / Dennis Bakker)

Fotograaf: News United / Dennis Bakker

Monument

De route ging vanaf de voetbalvereniging naar de Esmarkerrondweg en Gronausestraat richting het centrum. Bij het Van Heekplein werden de mensen in groepjes richting het monument aan de Haverstraatpassage gelaten, waar afscheid genomen kon worden. "Iedereen houdt zich zo goed mogelijk aan regels", stelt Ter Mors.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Regio Enschede Enschede Nieuws
Deel dit artikel: