Hengelose jongeren blij met reactie Mark Rutte: 'Gaaf dat hij dat doet!'

"Wat super leuk dat hij heeft gereageerd." En: "Ik had niet gedacht dat hij zou reageren, want hij heeft natuurlijk veel belangrijkere zaken aan zijn hoofd, maar heel leuk." Zomaar wat reacties van Hengelose jongeren op de brief van Mark Rutte. Hij stuurde die als reactie op een videoboodschap waarin de jongeren tips geven over de corona-samenleving.

In de brief schrijft de premier dat hij blij is dat de Hengelose jeugd zo massaal hun ervaringen, meningen en tips hebben gedeeld. "Dat is precies wat ik hoopte dat er zou gebeuren na mijn oproep!", schrijft Rutte. "Gelukkig kunnen jullie inmiddels weer naar school, voetballen, je familie  zien en - net als ik - weer naar de kapper. Die tip van jullie heb ik natuurlijk meteen opgevolgd."

Tekst gaat verder onder video 

Jongeren betrekken bij beleid 

De gemeente Hengelo wil jongeren meer betrekken bij het beleid. Burgemeester Sander Schelberg: "Jongeren hebben een heldere en frisse kijk op zaken en daar kunnen wij als bestuurders ons voordeel mee doen." Daarom wil de gemeente dit najaar een nieuwe baas-boven-baascampagne organiseren, dit keer over het klimaat.

"Het klimaat zorgt voor steeds meer overlast, bijvoorbeeld door extreme droogte, of hele zware regenbuien. Daar moeten we als stad een antwoord op bedenken", aldus de burgemeester. "Ik ben benieuwd hoe de jongeren daar tegen aan kijken en wat zij belangrijk vinden."

De Hengelose jongeren zijn enthousiast. "Ik vind het belangrijk dat er om mijn mening wordt gevraagd en dat ik mee mag praten. Uiteindelijk moeten wij de wereld straks van jullie overnemen," aldus een van de jongeren.

De video van de Hengelose jongeren, gericht aan premier Rutte:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Regio Hengelo rutte corona jongeren jeugd Nieuws
Deel dit artikel: