Nieuws

Taakstraf voor whatsappende man die ernstig ongeval veroorzaakte bij Staphorst

Taakstraf voor veroorzaker ernstig ongeval Staphorst
Taakstraf voor veroorzaker ernstig ongeval Staphorst © De Vries Media
Een 22-jarige man uit Meppel is veroordeeld tot een taakstraf van 90 uur, waarvan 40 uur voorwaardelijk en een voorwaardelijke rijontzegging van een half jaar. Vorig jaar veroorzaakte hij een ernstig ongeval bij Staphorst, terwijl hij met zijn telefoon in de weer was.
De Meppeler botste op 29 mei vorig jaar frontaal op een auto-ambulance op de Oosterparallelweg in Staphorst. De chauffeur van de auto-ambulance zag vlak voor de aanrijding dat de man zijn blik niet op de weg had, maar naar beneden keek, op zijn telefoon. Pas op het allerlaatste moment keek de man uit Meppel verschrikt op.
De botsing was zo heftig dat de auto-ambulance in de sloot naast de weg belandde en de auto van veroorzaker volledig in de prak was. De 22-jarige raakte zwaar gewond, werd tien dagen in een kunstmatige slaap gehouden en weet zelf helemaal niets meer van de aanrijding.

Afhandeling schade

Tijdens de behandeling van de rechtszaak twee weken geleden werd duidelijk dat de schade die bij ongeluk ontstond nog steeds niet geregeld is. Het lijkt erop dat de verzekering van Meppeler er onterecht vanuit gaat dat de chauffeur van de auto-ambulance de veroorzaker is.
De chauffeur van de auto-ambulance gaf aan dat hij behoorlijk ontdaan was, toen de moeder van de man hem vlak na het ongeval een bos bloemen stuurde met een kaartje waarop stond dat ze hem niets kwalijk nam. "Dan heb je er alles aan gedaan om het ongeval te voorkomen en dan komt er zo'n kaartje", zei de man tegen de Zwolse rechters. De chauffeur was ook boos omdat hij nooit iets hoorde van de Meppeler.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.