VVD Raalte wil dat terrassen ook in de winter open mogen

De VVD-fractie van Raalte wil dat het gemeentebestuur onderzoekt of terrassen ook in de winter open mogen. Nu schrijven de regels nog voor dat terrassen vanaf 1 november gesloten moeten zijn. Verlenging zou ondernemers kunnen helpen nog iets te maken van een slecht terrasseizoen.

"Het terrasseizoen is eigenlijk niet lang genoeg dit jaar", legt Alexander Kreule namens de partij uit, wijzend op de gedwongen sluiting van horeca na de uitbraak van het coronavirus. "Ondernemers hebben een moeilijk jaar gehad, dus volgens mij is het economisch, maar ook qua gezelligheid verstandig als we de terrassen wat langer open houden."


'December niet bepaald terrasseizoen'

"Als je het terrasseizoen wat verlengt, geef je de horeca - die het gewoon heel lastig heeft - de mogelijkheid om een stuk van de omzet te compenseren. Als je daarnaast ook nog wat kunt met een overkapping, zodat het wat behaaglijk blijft, geef je mensen ook de gelegenheid om op een verstandige en veilige manier de deur uit te gaan."

Normaal gesproken is het voor horecaondernemers in Raalte niet toegestaan om na 1 november hun terras geopend te hebben. "Normaal gesproken is december niet bepaald terrasseizoen, maar je ziet nu toch dat Koninklijke Horeca Nederland en lokale ondernemers er brood in zien", vertelt Kreule.


'Ondernemers een klein steuntje geven'

"Er zitten weinig bezwaren aan, hoewel het wel goed in overleg met bewoners moet. Maar voor de rest lijkt me dit haast een 'no-brainer' om ondernemers een klein steuntje te geven."

Maar ziet het raadslid het eigenlijk zelf wel zitten: met -5 graden op het terras? "Nou ja, de mensen die op wintersportvakantie gaan, zijn dit al wel gewend. En ik ken de ondernemers ook als creatief genoeg om het behaaglijk te maken. Ik denk dat dat wel goed komt."

De verwachting is dat burgemeester Dadema de komende weken een besluit neemt.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: