Burgemeester Dadema en Raalte willen nog eens zes jaar met elkaar verder

De gemeenteraad van Raalte en burgemeester Dadema gaan voor een tweede termijn samen. Dadema, sinds eind 2014 burgemeester van Raalte, is donderdagavond voorgedragen om nog eens zes jaar de rol van eerste burger in zijn gemeente te vervullen.

"Het waren vijf en een half jaar die voorbij zijn gevlogen, waarin we mooie stappen hebben gezet", zegt Dadema. "Vooral voor onze inwoners. Ik kijk echt uit naar de volgende periode."

De 45-jarige Dadema groeide op in Heino. Voordat hij internationale economie ging studeren in Nijmegen, ging hij in Raalte naar de middelbare school. Na zijn studie werkte hij voor onder meer de Verenigde Naties en het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Bij zijn aantreden in 2014 stelde Dadema dat  hij bestuurlijk wilde vernieuwen. Met meerdere prijzen, zoals onder meer de titel 'Best Bestuurde Decentrale Overheid' in januari van dit jaar, lijkt die missie te slagen.


Beste bestuurder van lokale overheid

Zelf werd de burgemeester twee keer genomineerd als beste bestuurder van een lokale overheid in ons land. Dit jaar werd hij tweede, vorig jaar derde.

Eerder dit jaar werd Dadema voorzitter van Veilig Verkeer Nederland, ook is hij voorzitter van VNG Overijssel.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Martijn Dadema Raalte burgemeester Salland Nieuws
Deel dit artikel: