nieuws

Wat vind jij: Het is een goed plan om de Sallandse Heuvelrug drastisch te vergroten

Wat vind jij:Het is een goed plan om de Sallandse Heuvelrug drastisch te vergroten
Wat vind jij:Het is een goed plan om de Sallandse Heuvelrug drastisch te vergroten © Eigen foto
De provincie Overijssel steunt de plannen om van de Sallandse Heuvelrug het grootste droge heidegebied van Noordwest-Europa te maken. Vijftien instanties, waaronder de provincie, overwegen omliggende gebieden op te laten nemen in het park.
Dit betekent dat het bestaande park de volgende gebieden opslokt: de Lemelerberg, de Luttenberg, Hoge Hexel, Boetelerveld, Borkeld, Reggedal en al het platteland er tussenin. Nieuwe naam: 'Sallandse Heuvelrug & Twentse Reggedal'. 
"Het gebied van Ommen tot Markelo en Raalte tot Almelo heeft één ontstaansgeschiedenis", zegt Adri Ooms, die als programmacoördinator nauw betrokken is bij het plan om hier één nationaal park van te maken. Volgens Ooms kan het meerdere voordelen opleveren, zoals een boost voor het toerisme en oplossingen voor het droogtevraagstuk. 

Ben jij het eens met het plan om het natuurgebied de Sallandse Heuvelrug fors te vergroten? Of zijn er in die gebieden andere prioriteiten dan het vergroten van de natuur? Stem op onze stelling en discussieer mee in de reacties, hier of op Facebook.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.