Flinke domper: geen Grote Twentse Carnavalsoptocht vanwege coronamaatregelen

Er komt geen Grote Twentse Carnavalsoptocht en geen stadsprins komend carnavalsseizoen. Dat heeft het bestuur van de Oldenzaalse carnavalsvereniging De Kadolstermennekes besloten in overleg met burgemeester Welman. De huidige richtlijnen van het RIVM laten het niet toe, is de conclusie. 

"Het is duidelijk dat het carnaval, zolang de anderhalve meter-maatregel nog van kracht is, in feite met de rug tegen de muur staat", aldus het bestuur van De Kadolstermennekes. Daarom: "geen stadsprins en geen organisatie van festiviteiten zoals we deze kenden."

Het bestuur spreekt van een flinke tegenvaller voor alle carnavalsvierders en zusterverenigingen. "Maar vanzelfsprekend staat de gezondheid van ons allen voorop. Echter: dat wil niet zeggen dat we achterover gaan leunen. De commissies van De Kadolstermennekes blijven creatief om toch het een en ander tot stand te brengen het komende seizoen. Zo zullen De Kadolstermennekes ook contact blijven houden met alle wagenbouwers voor wie de teleurstelling natuurlijk ook groot is."


"Afhankelijk van de actuele stand van zaken verderop in het jaar en begin 2021 wordt bekeken op welke manier er toch nog carnaval gevierd kan worden binnen de richtlijnen van het RIVM en de overheid."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: