Voedsel-, kleding-, en speelgoedbank samen in één Deventer hulpcentrum

Drie hulporganisaties voor minima in Deventer gaan samen een grote bedrijfshal betrekken. Voedsel, kleding en speelgoed komen daardoor onder één dak terecht. De gemeente Deventer gaat de nieuwe huisvesting jaarlijks met 32.500 euro subsidie ondersteunen.

Wethouder Rob de Geest: "Met de huur van een nieuwe hal regelen we de huisvesting van deze maatschappelijk belangrijke organisaties in één keer goed. De bundeling heeft voordelen, want zo ontstaat er een centrale plek waar mensen met een laag inkomen terecht komen voor allerlei soorten hulp en advies."

Splitsing

Behalve de voedsel-, kleding-, en speelgoedbank zullen ook andere hulporganisaties gebruik gaan maken van het pand. Het gaat dan om bijvoorbeeld het Budgetadviesbureau (BAD). De nieuwe hal die betrokken wordt, ligt tegenover de huidige Deventer voedselbank aan de Harderwijkstraat. De oude ruimte deelt de Deventer voedselbank nog met het regionale distributiecentrum van de voedselbank. Deze twee worden nu gesplitst.

Door de ingebruikname van de nieuwe hal krijgt de voedselbank Deventer ook meer vierkante meters ter beschikking die nodig zijn doordat steeds meer mensen een beroep doen op de voorziening. De coronacrisis speelt daar een voorname rol bij. In de nieuwe hal zijn de coronamaatregelen als afstand houden bij het inpakken en uitreiken van de pakketten goed te handhaven.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Deventer Voedselbank Corona Nieuws
Deel dit artikel: