Oldenzaal treurt om schrappen carnavalsoptocht: 'Blijft zo niets over'

Oldenzaal rouwt, nu alle festiviteiten rondom carnaval zijn afgezegd. "De liefhebber was in strijd met de rationalist", blikt burgemeester Patrick Welman terug op de loodzware beslissing van gisteren. "Uiteindelijk konden we maar één ding concluderen: het is niet haalbaar."

Geen optocht, geen stadsprins en geen grote feesten. Wat blijft er nog over van hét feest van het jaar? "Ik denk dat er nog wel iets gebeurt, in kleine vorm", zegt buutreedner Jan Riesewijk. "Maar bij carnaval kruip je normaal juist óp mekaar. Dat wordt 'em niet in de anderhalvemetersamenleving."

"Ja, het was een lastige beslissing", zegt burgemeester Welman. Hij zat gisteravond samen met het bestuur van carnavalsvereniging De Kadolstermennekes om tafel. "Maar de mensen hebben allemaal een bedrijf en zijn gewend moeilijke beslissingen te nemen."

Hoewel de optocht pas in februari zou zijn, is de beslissing volgens Welman niet te vroeg genomen. "De voorbereiding vergt enorm veel tijd, dan moet je een keer duidelijkheid geven. Je moet mensen niet lang in onwetendheid laten."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Carnaval oldenzaal Noordoost-Twente Nieuws
Deel dit artikel: