Nieuws

Een avond op pad met jongerenwerker Sagar in Enschede: "Het wordt steeds gewelddadiger"

#NoShank, straattaal voor 'geen mes'. Dat is de naam van de campagne die onlangs gelanceerd werd op social media. Jongerenwerkers uit heel Nederland sloten zich bij die campagne aan, want overal zien ze geweld en wapenbezit onder jongeren toenemen. Ook in Enschede en daarom gingen wij een avond met jongerenwerker Sagar Bhagoe de straat op. Wat ziet hij in zijn stad? En net zo belangrijk: wat zien de jongeren?
Bhagoe zit al 23 jaar in het vak en nog altijd met veel plezier. "Ik heb genoeg kansen gehad om wat anders te gaan doen, maar ik vind dit werk gewoon heel mooi." Hij heeft verschillende generaties zien opgroeien in Enschede. De straatcultuur is volgens hem de laatste jaren verhard. "Geen enkele jongere zal zomaar een mes pakken en aan je laten zien, maar je hoort wel dat er steeds meer jongeren mee lopen."
Daarom gaat Bhagoe regelmatig de straat op. Om te blijven praten met 'zijn' jongeren over dit soort onderwerpen. "Je moet nooit de deur sluiten. Het is heel belangrijk om het gesprek aan te blijven gaan. Ook al doen ze iets doms. Mensen mogen fouten maken."
In de onderstaande video zie je hoe onze avond met Sagar Bhagoe verliep en hoe de Enschedese jongeren die we spraken over wapens denken:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.