Betaald voetbal

PEC Zwolle sluit voorbereiding af met zege bij Heerenveen

PEC Zwolle heeft de laatste wedstrijd van de voorbereiding gewonnen. In en tegen Heerenveen was met 1-0 de betere.
PEC begon met bekende namen. Het miste Thomas Lam, die deze dagen met Finland in actie komt in de Nations League. Nieuwkomer Slobodan Tedic was er nog niet bij. Reza Ghoochannejhad stond in de spits en naast hem was er plek voor Jesper Drost en Mike van Duinen.
Van Duinen zorgde na een klein kwartier voor de openingstreffer. Hij wilde voorzetten en zag verdediger Hamdi Akujobi de bal achter zijn eigen doelman glijden. PEC speelde daarna een prima eerste helft en kreeg kansen op meer doelpunten, maar die kwamen er niet. In de rust werd Dean Huiberts vervangen door Mustafa Saymak.
Na een klein uur kreeg Arjen van der Heide een grote kans op de gelijkmaker, maar doelman Michael Zetterer hield zijn doel met een fraaie redding schoon. Na driekwart wedstrijd maakte Clint Leemans plaats voor Jarno Westerman en tien minuten voor het einde kwam Eliano Reijnders voor Mike van Duinen. Ghoochannejhad kreeg in de sliotfase nog een kans, maar aan de stand veranderde niets meer en dus boekte Zwolle de vijfde zege van de voorbereiding.
Volgende week zaterdag begint voor de ploeg van Stegeman de competitie in de Eredivisie met een thuisduel tegen Feyenoord.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.