Nieuws

Ook streep door Dickens Festijn in Deventer door coronamaatregelen

De dertigste editie van het jaarlijkse Dickens Festijn in Deventer gaat niet door vanwege het coronavirus. Dat heeft organisator dEVENTer bekendgemaakt. Het evenement zou op zaterdag 19 en zondag 20 december plaatsvinden. Jaarlijks komen er meer dan honderdduizend bezoekers naar het Deventer Bergkwartier.
Volgens de organisatie is het niet haalbaar om de gezondheid en veiligheid van de bezoekers te garanderen. Grootschalige publieksevenementen mogen alleen doorgaan als daaraan voldaan kan worden. Het besluit is genomen na overleg met Dickens Festijn-bedenkers Emmy en Jan Strik.
In het historische Bergkwartier met smalle straten is het voor de duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland, honderden personages, bewoners, artiesten, koren, figuranten en deelnemers, tientallen medewerkers en vrijwilligers niet haalbaar om anderhalve meter afstand te houden.

'Zeer spijtig'

Ook de jaarlijkse kerstconcerten van ‘Deventer Kerststad’ in dat weekend gaan niet door. 'dEVENTer is zich bewust van de culturele, sociale, maatschappelijke en economische impact, en vindt het zeer spijtig dit besluit te moeten nemen', schrijft de organisatie in het persbericht.
Het monumentale Bergkwartier wordt begin december dit jaar wel sfeervol versierd met kerstbomen en guirlandes in Dickensstijl. Ook verschijnt dit najaar het boek ‘Deventer ademt Dickens’, met daarin persoonlijke verhalen van betrokkenen van het evenement.

In 2021 staat het Dickens Festijn gepland op zaterdag 11 en zondag 12 december.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.