Nieuws

Openbaar Ministerie: verdachte van overval tankstation Almelo was ook loverboy

Openbaar Ministerie: verdachte overval tankstation was ook loverboy
Openbaar Ministerie: verdachte overval tankstation was ook loverboy © News United / Patrick Weegink
De rechtbank trekt op 6 oktober de hele dag uit voor de strafzaak tegen de 23-jarige verdachte van een overval op een tankstation in Almelo. Dat werd maandagmorgen bekend.
Tijdens de zitting, waarbij de verdachte niet op kwam dagen, werd ook duidelijk dat de Almeloër ervan verdacht wordt dat hij een 20-jarige vrouw in de prostitutie heeft gebracht.

Capuchon

Het tankstation aan de Baniersweg in Almelo werd op 20 mei overvallen door een man in donkere kleding die, met de capuchon over het hoofd, plots een groot mes tevoorschijn haalde. Hij zou geroepen hebben dat hij bedreigd werd door 'jongens' die hem 'de vingers zouden afhakken' als hij geen 'groot geld' meekreeg.
Nadat de overvaller met het mes tegen het corona-spatscherm bij de kassa beukte en geld kreeg, ging hij ervandoor. De politie vond het mes al snel na de overval in de omgeving van het tankstation. De 23-jarige werd een dag later aangehouden als verdachte van de overval. Het is niet duidelijk hoeveel hij buit maakte en of hij bekend heeft.

Loverboy

De Almeloër moet zich 6 oktober ook voor de rechter verantwoorden, omdat hij een 20-jarige verstandelijk beperkte vrouw seksueel uitbuitte. Het slachtoffer zou verliefd op hem zijn geweest. Hij zou haar vervolgens tegen haar zin hebben laten werken in de prostitutie. De vrouw zou ook hebben moeten werken als ze ziek was of angst had voor een klant.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.