Almeloos raadslid voelt zich bedreigd door collega en schakelt politie in

Het Almelose raadslid Patricia Pol van Forum voor Rechts (FVR) vindt dat ze wordt bedreigd door twee leden van de Partij Vrij Almelo (PVA) en twee inwoners van Aadorp. Ze heeft de politie ervan op de hoogte gesteld en alle informatie verstrekt voor een aangifte tegen de vier. 

Volgens Pol zijn de bedreigingen niet rechtstreeks naar haar geuit. Ze zegt dat een griffier van de gemeente Almelo haar ervan op de hoogte heeft gebracht. "Fractievoorzitter De Olde en zijn raadsvolger bleken te hebben gezegd dat ik in het gemeentehuis en daarbuiten niet veilig ben", licht Pol toe. 

Eén van de personen tegen wie de aangifte gericht zal zijn is dus fractievoorzitter Harry de Olde. Hij is verbaasd. "Ik heb niemand bedreigd. Ik negeer Patricia Pol al maanden. Ik hoor haar soms tekeer gaan over mijn partij. Dan houd ik me ook stil. Ik heb mijn partijleden onlangs nog opgedragen haar ook zoveel mogelijk te negeren."  

Patricia Pol zegt dat de bedreigingen haar niet bang maar juist boos maken. Het broeit al langer tussen Forum voor Rechts en de PVA. Volgens Pol is dat omdat zij de enige is die de partij durft aan te pakken.

In juni deed ondernemer en PVA-lid Richard Quick aangifte tegen Pol. Volgens de ondernemer verspreidde raadslid Pol stelselmatig leugens over hem. Het Openbaar Ministerie (OM) besloot het raadslid niet te vervolgen. Tot teleurstelling van Quick die meldde dan maar een zogeheten artikel 12 procedure te beginnen. Met zo'n procedure wil hij het OM dwingen alsnog tot vervolging over te gaan.

Raadslid Pol is van plan om behalve tegen De Olde en de raadsvolger ook aangifte te doen tegen twee inwoners uit Aadorp die banden hebben met PVA.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Regio Almelo Politie aangifte politiek Nieuws
Deel dit artikel: