Nieuws

Motorrijder gewond bij aanrijding in Schalkhaar

Een motorrijder is vanmiddag gewond geraakt bij een aanrijding met een taxibus op de Spanjaardsdijk in Schalkhaar. De motorrijder reed achterop het busje. De man is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. 
Een traumahelikopter werd opgeroepen, maar later weer afgebeld. Een van de inzittenden van de taxibus werd nagekeken door ambulancepersoneel, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Ook de bestuurder en drie andere inzittenden bleven ongedeerd.
Het ongeval had plaats ter hoogte van dagbestedingslocatie 'De Heihoeve' van Dimence. De taxi draaide vanuit de uitrit van de dagbestedingslocatie de Spanjaardsdijk richting Schalkhaar op en zag de motorrijder daarbij vermoedelijk over het hoofd. Deze kon niet meer op tijd tot stilstand komen en knalde vol achterop het busje.
De weg was lange tijd volledig afgesloten tussen het Overijssels Kanaal en de Bathmenseweg. Verkeer werd lokaal omgeleid door handhavers van de gemeente. De motor raakte zwaar beschadigd en is afgesleept. De taxibus kon met een missende voorruit zelfstandig naar een schadeherstelbedrijf rijden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.