Nieuws

Zwolle scheldt 950.000 euro aan huur sportaccommodaties kwijt

Landstede Basketbal
Landstede Basketbal © Kristian Giesen
Goed nieuws voor alle sportverenigingen in de regio Zwolle: De gemeente heeft maandagavond besloten dat sportclubs die gebruik maken van gemeentelijke sportaccommodaties de verschuldigde huur tussen 16 maart en 1 juni 2020 niet hoeven te betalen. 
De sportverenigingen zijn de afgelopen periode stevig getroffen door de gevolgen van de coronacrisis. De gemeente Zwolle wil verenigingen daarom compenseren voor de eerste maanden van deze crisis waarin het verenigingsleven volledig stil kwam te liggen. Het Rijk ondersteunt dit voornemen door gemeenten te compenseren via de Tegemoetkoming Verhuur Sportaccommodaties COVID-19.
Voorwaarde is wel dat exploitanten en huurders voldoen aan de eisen van de aanvraag voor deze regeling en dat de aanvraag door het Rijk wordt goedgekeurd.
In totaal gaat het om een bedrag van 950.000 euro aan huuropbrengsten dat de gemeente mis loopt. Mocht straks blijken dat een deel van het kwijtgescholden bedrag niet via de rijksregeling terug komt, dan zal de gemeente de rest zelf moeten betalen uit de algemene middelen.
De gemeente Zwolle heeft besloten om dit financiële risico te lopen, omdat alleen kwijtscheldingen die voor 15 september zijn geregeld in aanmerking komen voor compensatie uit de TVS Covid-19 regeling. De aanvragen daarvoor kunnen tot uiterlijk 15 oktober bij het rijk ingediend worden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.