Nieuws

Stichting Imminkhoeve failliet, zorghotel overleeft coronastrop niet

De Imminkhoeve
De Imminkhoeve © Imminkhoeve
Zorg- en Leefstijlhotel Imminkhoeve in Lemele, al ruim 48 jaar bekend als vakantieoord voor zorgbehoevenden, heeft de gedwongen beperkingen door corona niet overleefd. De Stichting Imminkhoeve heeft faillissement aangevraagd, maar houdt nog hoop op een doorstart.
De toegankelijke groepsaccommodaties en het zorg- en leefstijlhotel zijn als gevolg van het faillissement per direct gesloten. Er wordt onderzocht wat er met de boekingen voor de komende periode moet gebeuren. De medewerkers van Stichting Imminkhoeve worden ondersteund door het UWV.

Lege kamers

Stichting Imminkhoeve ontvangt jaarlijks honderden gasten met een beperking, maar moest door het coronavirus de deuren min of meer sluiten. Als gevolg van de coronamaatregelen was het dit jaar niet mogelijk om de kwetsbare doelgroep te laten genieten van een vakantie. De gevolgen hiervan bleken voor Imminkhoeve desastreus. Afgelopen zomer, normaal gesproken de drukste periode van het jaar, stonden de kamers nagenoeg leeg.
Ook in het Grand Café van het zorg- en leefstijlhotel, sinds vorig jaar geopend voor iedereen, bleef het rustig. Waar in betere tijden gasten genieten van een gezonde lunch, waren de tafels nu niet bezet.

Transitie

Eind vorig jaar kondigde Imminkhoeve de transitie naar zorg én leefstijlhotel aan. Het vakantieoord voor mensen met een beperking, zou zich verbreden en niet meer uitsluitend richten op zorgvakanties. Door de veranderende vraag en ontwikkelingen in de samenleving, werd de behoefte aan een locatie om te werken aan een gezonde leefstijl en herstel steeds groter. Samen met partners uit de zorgwereld zou Imminkhoeve zich inzetten om mensen te helpen aan een gezonde leefstijl.
Het coronavirus stak er een stokje voor dat Stichting Imminkhoeve het nieuwe concept kon ontwikkelen.

Wens op doorstart

Imminkhoeve hoopt dat er een doorstart mogelijk is om de zorgvakanties en het nieuwe leefstijlconcept alsnog te realiseren. Directeur Esther van der Kooij: "Imminkhoeve is een unieke toegankelijke plek in de Benelux die veiligheid en ontspanning biedt voor kwetsbare mensen. Het toegankelijke Vechtdal mag deze unieke aangepaste vakantieplek niet verliezen. We zijn een van de weinige herstelplekken in Nederland waardoor we niet alleen uniek zijn als vakantieplek, maar ook als herstelplek.”

Er moet een koper gevonden worden die met de Imminkhoeve een doorstart kan maken. De curator inventariseert of dat tot de mogelijkheden behoort.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.