Nieuws

Stil tijdens carnaval in Lemelerveld: geen optochten en geen nieuwe prins

De verlichte optocht in Lemelerveld
De verlichte optocht in Lemelerveld © RTV Oost
Carnavalsvereniging de Sprokkelaars uit Lemelerveld heeft besloten om dit jaar geen optochten te organiseren. Ook wordt er geen nieuwe prins benoemd. Wel wordt er nagedacht over een alternatief programma in het carnavalsweekend. 
Normaal gesproken worden er twee optochten in Lemelerveld verreden: op zaterdag overdag en op dinsdagavond de verlichte optocht.

Pé van 't Café

"De huidige omstandigheden laten het simpelweg niet toe om dit veilig en probleemloos te kunnen organiseren," laat voorzitter Sander Boerkamp namens de Sprokkelaars weten.
Omdat er geen nieuwe prins verkozen wordt, blijft de huidige prins (Pé van 't Café) nog een jaar langer aan.

Drie grote wagenbouwgroepen

Voor de wagenbouwers uit Lemelerveld, betekent dit dat ze niet voor de optochten in hun eigen dorp aan de slag kunnen. Sprokkeldorp, zoals Lemelerveld in carnavalstijd heet, kent drie grote wagenbouwgroepen.
De wagenbouwers van de Paria's hebben laten weten dat ze vooralsnog niet gaan bouwen. "Mogelijk doen ze dat later nog wel", aldus Boerkamp. "Dat geldt ook voor de bouwers van Simpel."

Andere invulling
Brasil heeft ondanks de afgelasting laten weten toch voorzichtig met de bouw van één wagen te willen beginnen.
De Sprokkelaars gaan nadenken over een andere invulling van het carnavalsweekend. "Uiteraard rekeninghoudend met de maatregelen en de normen die op dat moment van kracht zijn."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.