Sport

Zwollenaar Teun Bouwhuis benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Teun Bouwhuis (m)
Teun Bouwhuis (m) © Gemeente Zwolle
Zwollenaar Teun Bouwhuis is afgelopen maandag door burgemeester Peter Snijders benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Dat gebeurde bij zijn afscheid als voorzitter van de Halve Marathon Zwolle.
Bouwhuis is de grondlegger van enkele belangrijke sportevenementen in Zwolle, zoals de Salverda Berkumloop en in het bijzonder de toonaangevende Halve Marathon, waar zich wereldwijd jaarlijks duizenden mensen voor opmaken en die Zwolle internationaal stevig op de kaart heeft gezet.
Al in 1999 had Bouwhuis plannen voor een atletiekevenement in Zwolle. Daarbij stond hem helder voor ogen dat het een (inter)nationaal evenement met allure moest worden met een sterk en breed deelnemersveld.
Iedereen moest volwaardig mee kunnen doen: jong en oud, ervaren lopers en beginners, mensen met een beperking. In 20 jaar tijd is dit verbindende evenement niet meer weg te denken uit de Zwolse samenleving en het internationale hardloopcircuit.

Erepenning van Zwolle

Bouwhuis ontving in 2009 de Erepenning van Zwolle als blijk van waardering voor zijn bijzondere en langdurige verdiensten voor de stad.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.